الكيك- المصرى
الطريقه دى بعملها كل سنه فى العيد وبتعجب الكل وبتكون احلى من الجاهز بكتير
يارب تعجبكم وياريت تجربوها وتقولولى رأيكم
المقادير:
1 كيلو دقيق 1 كوب ماء دافئ على لبن
2 1/4 كوب سمن قطعة خميره بيره بحجم عين الجمل
الحشو:
ملبن ابيض نخلطه على البارد بقطعه سمن بلدى و اقل من ربع ملعقه ريحة الكحك
وممكن نضيف بعض المكسرات على الحشو ويفضل عين الجمل(الجوز)
الطريقه:
اقدح السمن ثم اعمل فوه (حفره) فى الدقيق وابسه (ادعك الدقيق بالسمن حتى يتجانس) ثم اضيف الماء الدافئ واللبن والخميره بالتدريج واعجنه جيدا.
ثم اترك العجينه لمدة ساعتين على الاقل حتى يخمر ثم اقرص العجينه قطع صغيره وابططها واضع الملبن بداخلها واقفلها وانقشها بالمنقاش حسب الرغبه وارصه فى صينيه نظيفه واضعها فى فرن حرارته مرتفعه
وعندما ينضج اخرجه من الفرن واتركه حتى يبرد ثم ارش على وجه كل كحكه السكر البودره
وبالهنا والشفا